Over mij

Sophie Vandendriessche

Erkend reflexologist opgenomen in de lijst van professionele causale voetreflexologen (http://causalevoetreflexologie.be/professionelen.html) en aangesloten bij beroepsverenigingen :
- lid van BeVo (Beroepsvereniging van reflexologisten België) www.bevo-belgie.org
- lid van NVBR (Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen) https://nvbreflexologen.be/ 
- lid van de Belgische Massage Federatie http://www.massagefed.be/

Ik heb een vierjarige opleiding als Causaal Reflexoloog achter de rug, bij de gelijknamige school gesticht door An De Mulder in Groot-Bijgaarden. Deze opleiding wordt erkend door de belgische beroepsvereniging BeVo. Naast deze basisopleiding wil ik zeker up to date blijven in mijn theoretische en praktische kennis om mijn klanten het beste en meest recente in mijn vakdomein te bieden; en bijgevolg woon ik regelmatig zowel bijscholingen bij in de causale reflexologie, als nieuwe opleidingen om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen bijstaan.


Causale voetreflexologie is gebonden aan een lijst van strenge contra-indicaties; zo wordt er bvb niet gewerkt op zwangeren of mensen die kanker hebben. Aangezien ik absoluut actief wou zijn in het begeleiden van mensen in hun gevecht tegen kanker via de verbetering van hun levenskwaliteit, ben ik mij begin 2018 dus gaan specialiseren in de onco-reflexologie via de opleiding "voetreflexologie en kanker" bij de Belgische Massage Federatie (waar ik ook lid van ben). 


Bij de school van Integratieve Reflexologie (Katrien Hendrickx) heb ik de opleiding zwangerschapsreflexologie voltooid, die niet enkel voor zwangeren bedoeld is, maar ook voor wensouders met al dan niet fertiliteitsproblemen.


Daarnaast heb ik ook de "Psychozone harmonisering" techniek onder de knie gekregen, een fantastische tool bij bvb morele en fysieke uitputting, burn out, hevige stress bij examens onder studenten bvb, rookverslaving, of ook klachten gerelateerd aan de menopauze.

image-placeholder.png
Jouw voeten zijn bij mij in goede handen

Mijn meest recente opleiding is EVC of Energetische Vertebraal Correctie (docente : Lydie Schoenmakers), waarbij we de rug corrigeren bij skoliose ed via zachte strijkbewegingen op de meridianen van handen en voeten. Dit is toepasbaar voor zowel kinderen als volwassenen niet enkel bij rug- en nekklachten, maar ook bij vermoeidheid, stress, hoofdpijn en orgaanpijnen (spijsverteringsproblemen,...).